Attefallshus, tillbyggnad och trädgårdsdesign i Silverdal

Bygglovsritningar, bygghandlingar, trädgårdsdesign, planteringsplan, rådgivning, plantering.

Projektbeskrivning

Utgångsläget i det här projektet var en gräsmatta och svårmöblerad sliten altan. En friggebod stod placerad framför vardagsrumsfönsterna och blockerade både ljus och vyer. 

I det nya designförslaget revs friggeboden och en ny attefallsbyggnad tillkom med plats för förvaring och gäster. På den gamla betongplattan för friggeboden finns det plats för utekök med barplatser. Närmast huset byggs huvudhuset till med en attefallstillbyggnad på 15kvm i form av ett inglasat uterum. En planteringsyta närmast huset skapar ett grönt och frodigt blickfång. Den gamla gräsmattan revs upp och en äng anlades. Ny stenläggning på uppfarten och närmast huset, kompletterad med altan som binder ihop och möjliggör flexibel möblering.

I den här trädgården finns nu plats för stora härliga middagar. Rivningen av friggeboden gör att bottenvåningen på bostaden känns ljusare och öppnare. Attefallshusets placering skärmar av mot uppfarten och gatan för en mer privat känsla. Uterummet förlänger säsongen där man kan sitta långt in på hösten och se på trädgårdens växlande färger.